Kalėdiniai ritualai


Svarstau, ar labai blogai pasielgiau nesiųsdamas kalėdinių sms'ų. Taip, malonu gauti pasveikinimą. Bet ar tas šablonas, kurį išsiunti pusei adresų knygelėje esančių kontaktų tikrai yra sveikinimas? Dažnai iš kelių žmonių 'ateina' identiški sms'ai, arba šalia tavęs sėdintis žmogus, žvelgdamas į savo telefoną, juokiasi iš to paties "originalaus" "kalėdinio" linkėjimo. O ir pažvelgęs į šalia sėdintį mažąjį giminaitį, visą vakarą nepaleidžiantį iš rankų "mobiliako" ar prisiminęs savo ankstesnias Kalėdas "online" suvoki, kokiu absurdu tai kvepia.

Ar nepagalvojat, kaip malonu būtų imti ir pamiršti tuos visus privalomus kalėdinius štampus: privalomus sveikinimų siuntimus, privalomą dovanų pirkimą, privalomą stumdimąsi užtvindintuose prekybos centruose, privalomą važiavimą ten, kur priklauso būti per tokias šventes, privalomą apsirijimą, ir visus ritualus, sukurtus tam, kad paskandintų Šv. Kalėdas?!

5 komentarai:

Anonimiškas rašė...

va taip vat :) gera mintis :)

Anonimiškas rašė...

Ja ja, dėl to jau seniai neberašau sveikinimų SMS'ais. Jeigu tas asmuo toks svarbus, tai būtinai susitiksime artimą šventės datai dieną.

scania gti rašė...

Čia kaip pažiūrėsi. Su draugais siuntinėjam kitiems draugams, gaunam dešimtis atsakymų, pačius linksmiausius skaitom, juokiamės, vėl persiunčiam :)Aš puikiai pažįstu savo draugus, nei vienas iš jų nerašytų eilėmis, visi aplamai nerašo sms, ir jei atsiunčia tokią kad ir kičinę žinutę - labai smagu, kad prisiminė, ir kad žmonos paprašė gražios žinutės dėl manes :)

Anonimiškas rašė...

Kalėdinės SMS žinutės kvepia egoizmu ;-) tas žinutes, kurias siunčiau parašiau savais pirštais ir nenaudojau jokių šablonų. Tikrai nelabai kaip atrodo, kai gauni kelias vienodas kad ir kokie tie žodžiai gražūs būtų..

Unknown rašė...

tikrai meluočiau, jei sakyčiau, kad nesidžiaugiu gaudamas sveikinančias sms. Bet ar tai būtų kalėdinis, ar naujametinis, ar gimtadienio sveikinimas jis yra malonesnis, jei jaučiamas bent jau koks asmeniškumas. Taip, tai užima daugiau laiko, bet ir efektas gerokai didesnis.

Justinai, tai yra tau neblogai žinomas psichologinis egoizmas :)