Kalbos 2. Atšaukiama klaidinga informacija.


Su liūdesiu turiu pripažinti, kad esu mažaraštis ir menkai išmanau ne tik artimiausių kaimynų kalbas, bet net gimtosios šalies tarmes. Tuo galite įsitikinti perskaitę mano senesnį įrašą.

Gėda. Bet ir negaliu sustoti tyliai krizenti iš savo patiklumo. Kažkokiu būdu atklydau į žemaitiškos Vikipedijos straipsnį ir, pamatęs kiek pažįstamą, bet tikrai ne mokykloje mokinta lietuvių kalba rašyta straipsnį, naiviai spėjau - tai turėtų būti parašyta latviškai. Ne tik spėjau, bet ir tinklaraštyje pasigirti sugebėjau. Bet mano skaitytojai ne iš kelmo spirti - iš karto pastebėjo mano grybavimus ir suteikė progą pasitaisyti. Elžbieta net nusprendė, kad aš taip bandžiau pajuokauti. Buvo sukirbėjus mintis apsimesti, kad tokiu įrašu norėjau patikrinti Jūsų kalbos žinias, bet..

Kas iš Jūsų nė kart neparašė nesąmonės, te meta į mane trintuką, išsiunčia piktą laišką, ar parašo kvailą komentarą.

4 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Paskutinį sakinį verta įsidėmėti :)

Anonimiškas rašė...

Mane tai žemaitiška ir latviška kalbėsena vienodai linksmai nuteikia :D

scania gti rašė...

Akmuo evoliucionavo į trintuką viso labo per 2008 metus :)

Anonimiškas rašė...

Cha cha, geras. Tiesą sakant buvau beveik patikėjęs, tik kažkaip vis kirbėjo kad per daug elementariai, nes kaip tyčia praeitą savaitę varčiau kelis latviškus puslapius, tai ne taip lengvai ėjosi suprasti. Nu, galvoju, blyn, o gal čia tiesiog taip gražiai surinkti panašiai skambantys žodžiai :-)

Liuks, gerai prajuokinai :D