Juodas juodas humoras

Yra du, kiekvienam į aukštąją mokyklą stojusiam žinomi puslapiai: studijos.lt ir stojimai.lt. Dabar jie lyg ir kiek pristabdė veiklą, bet dar gyvuoja. Dar mokinamasis dažnai lankydavausi šiuose puslapiuose ir daug reikšmingos informacijos gaudavau iš ten. Svarbiausia - senesnių metų pereinamieji balai ir norint įstoti reikalingi egzaminai. Kai galvoje pradėjo kirbėti mintis mesti fiziką, kurią studijavau, pirmiausia apsilankiau stojimai.lt ir žiūrėjau kur galėčiau perstoti. Labiausia patiko sociologija, kurią greičiausiai nuo rugsėjo ir studijuosiu. Šiandien apsilankiau studijos.lt ir pamačiau tokį vaizdelį:


Jei patys nesirengiate studijuoti sociologijos, tai gal nieko ypatingo ir nepastebėsite. Bet dabar pažiūrėkite į stojimai.lt pateiktą skaičiuoklę:


Matote skirtumų? Taip, skiriasi svarbiausi egzaminai. Pasak stojimai.lt, norint įstoti į sociologiją reikalinga matematika, o studijos.lt vietoj matematikos pateikia istoriją. Na, klaidų pasitaiko. Bet, jei aš vietoje man patogesnio stojimai.lt būčiau naudojęsis studijos.lt.. Tai gal net istorijos valstybinį egzaminą būčiau sumąstęs laikyti (istoriją mokykloje mokinausi B lygiu). O kaip turėtų jaustis abiturientas, nusprendęs nelaikyti matematikos, nes jos sociologijai juk nereikia.. Žinoma, gan neatsakinga pasikliauti vien informacija, pateikta neoficialiuose šaltiniuose, bet tiek rinkdamasis profilį, tiek tiek egzaminus, reikalingus įstoti į fiziką, pilnai pasitikėjau studijos.lt. Nenudegiau, o, pasirodo, galėjau.

Kol išsiaiškinau, kad sociologijai visgi reikia matematikos, nemažai streso "apturėjau". Gerai, kad viskas laimingai baigėsi.. Jausmas, kad negalėsi istoti ten, kur nori - nelabai saldus. Tiksliau nežinau, ar sociologiją tikrai tas svajonių dalykas, bet ką rašysiu antroje vietoje per jau veik 8 mėnesius dar nesugalvojau..

Kitas klausimas, kaip egzaminų sąrašas, kuris nesikeičia jau nemažai metų, lieka nepataisytas? Juk nuo 2005 metų informacija apie stojamuosius balus nepapildoma (gal kas žino kodėl?). Tai ar neatsirado žmogus, kuris apie tai praneštų puslapį administruojančiam asmeniui? Aš parašiau žinutę, paskambinau ir į filosofų studentų atstovybę. Tikėkimės daugiau niekam neteks ant to kabliuko užkibti..

1 komentaras:

Unknown rašė...

seip tai yra toks zurnalas Kur stoti. leidziamas kiekvienais metais. naujausia info ir panasiai. dar yra www.lamabpo.lt ;) pasitikrini ten ko reik, nes tai yra patys oficialiausi saltiniai. tada gali eit bandyti savo baliukus skaiciuoti ;) sekmes. as ir siemet perstoju. kur jau zinau. tikiuosi kliuciu nebus ;)