Tėvas ar donoras?

"Norite turėti kūdikį. Tačiau nenorite turėti vyro, su juo susijusių rūpesčių ir problemų. Puiku, sprendimas yra, mes jums padėsime.

Simpatiškas, švelnus, švarus, sveikas, nerūkantis, negeriantis, atletiškai nuaugęs 35 metų vyras padės susilaukti sveiko, gražaus kūdikio. Anonimiškumas ir užsakymo įvykdymas garantuojamas“.


Pasak lietryčio, toks skelbimas pasirodė keliose interneto svetainėse(straipsnis apie tai). Na, ne reklamuoti jį noriu, ar padiskutuoti apie vyro keliamus rūpesčius ir problemas.

Kažkada, vyriškoje kompanijoje prie nemažai alaus, svarstėme, kad taip galėtų atrodyti idealus darbas. Aišku, nusidriektų norinčių eilės, reikėtų vykdyti atrankas, vadovaujantis itin subjektyviais kriterijais ir t.t. Bet pažvelgus į tai rimtai - ar sutikčiau pabūti amm.. donoru?

Visų pirma pasvarstykim, kam tokių paslaugų gali reikėti.

Vakaruose darosi ganėtinai madinga vienišoms auginti vaiką. Ne todėl, kad išsiskyrė su "brangiausiuoju". Paprasčiausiai siekiama "nepriklausomybės". Gyvenama atskirai, o vyru naudojamasi vien potraukiui patenkinti ir giminei pratęsti. Aišku, potraukio apskritai gali nebūti (plačiai skamba homoseksualių porų reikalavimai įsivaikinti).

Ne visos poros, kad ir su geriausiais ketinimais, gali turėti vaikų. Gali būti, kad moters vyras negali turėti vaikų, yra nevaisingas. Žinoma, yra visokiausios vaisingumo klinikos, bet tikrai ne visiems gali ir jos padėti. Skatintina ir sveikintina iniciatyva būtų įsivaikinti, bet, deja, ne visi gali tam ryžtis. Greičiausiai, dauguma moterų tapti motinomis tiesioginiu būdu - gimdyti pačios. Išlieka galimybė kreiptis ir į kaimyninių šalių spermos bankus. Išeitys kelios ir tikrai sunku tikėti, kad šiais laikais kas nors tokiu atveju ieškotų tokias "paslaugas" atliekančio vyro. Galima įsivaizduoti, kaip turėtų jaustis moters draugas. Aišku, jis gali to ir nesužinoti, o vaiko šviesūs plaukai ir žalios akys bus suversti genetikos pokštams(juokai juokais, bet esu girdėjęs apie vyrą, kuris atsisakė parsivežti kūdikį iš gimdymo namų, nes jis buvo šviesiaplaukis, kai abu tėvai juodaplaukiai. Įtikinėjimai apie recesysvinius alelius, greičiausiai, nelabai padėjo).

Sunku sugalvoti daugiau variantų. Na, nebent tas vyras būtų vaikščiojantis tobulybių rinkinys ir moteris svajotų matyti jas įsikūnijusias savo vaike. Bet ir įprastu būdu norint susilaukti vaikų vertėtų matyti savo brangiausiame bent keletą dorybių..

Nei vienas iš pateiktų variantų neįtikina, kad vertėtų suteikti tokią "pagalbą". Nors tai pasakyti galėjau ir be jokių išvedžiojimų. Užtenka įsitikinimo, kad pradėdamas gyvybę vyras tampa tėvu. O tėvo pareigos lovoje, vaisingumo klinikoje, donorų banke ar dar kur, nesibaigia.

4 komentarai:

Anonimiškas rašė...

"...užsakymo įvykdymas garantuojamas"? Net jei moteris super tiksliai apsiskaičiuoja vaisingas dienas, vieną kartą pasimylėjus nebūtinai ji taps nėščia. Spermos bankuose griežtai užtikrinamas anonimiškumas, kad paskui nebūtų jokių "o vis dėl to čia ir mano vaikas", tiesioginių paslaugų atveju to išvengti neįmanoma. Kita vertus, spermos banke žiūrėdama į buteliukus nematai, ar Tau gražūs donoro bruožai. O juk norisi susilaukti kūdikio su Tau patraukliu asmeniu... Įdomi tema, išties.

Anonimiškas rašė...

Tas vyriškis "bendraus" 2 mėnesius. Jei per juos moteris nepastos, gražins pinigus (4000Lt).

Kažkada skaičiau, kad neseniai kažkur ES moteris sugebėjo prisiteisti alimentus iš vyro, kurio net mačius nebuvo, paprasčiausiai naudojosi spermos banko paslaugomis.. Stiprus smūgis jiems.

O aš maniau, kad bent vyro nuotrauka prie buteliuko kabo :) Sveikatos patikrinimo duomenys būtinai turėtų būti, IQ testas irgi neprošal ;)

scania gti rašė...

Įdomiais laikais gyvename. Iš vienos pusės seksualinė mažumos, santuokos nuvertėjimas, iš kitos pusės vaikai mėgintuvėliuose ir dirbtiniai apvaisinimai. Dar vieną natūralų dalyką keičiame dirbtiniu? Pakeisim tėvą kažkuo, paskui ir motiną, paskui ir vaikus...

Anonimiškas rašė...

aš asmeniškai 100% už natūralumą! :)