Išvažiuoki vieškeliu plačiu..

Neseniai keliaudamas į restoraną "Montuotojas" leisti savo solidžių finansų mačiau, kaip vos nebuvo nutrenktas dviratininkas(veiksmas vyksta Vilniuje). Jis važiavo gatve, šviečiant žaliam šviesoforo signalui, laikydamasis visų kelių eismo taisyklių. Bet jis pamiršo vieną dalyką - jis yra DVIRATININKAS, o ne mašinos vairuotojas, ir jam jokios pirmumo taisyklės negalioja. Dviratininkas važiavo tiesiai, mašina suko į kairę, bet negi mažinsi greitį dėl tokios smulkmės?! Ir dar kokius vėjus Registroje kalbėjo, kad dviratis yra transporto priemonė? Jei norit kur gamtoje pasivažinėti - prašom, bet į miestą nėra ko nosies kišti!

O aš vis užsimirštu ir pelnytai skrendu ant žemės bandydamas išvengti susidūrimo su iš kiemo išvažiavusia, į pirmą juostą persirikiavusią ir stabdančia, ar dar kokį man, menkam dviratininkui, sunkiai suvokiamą manevrą darančia kelių šeimininke - mašina. O jei mieste randu "stebuklingu" dviračio ženklu paženklintą keliuką, tai arba ten stovi avarinius signalus įsijungusi mašina(jei juosta gatvės pakraštyje), arba koks nors pėstysis, pamatęs artėjančią dviratę transporto priemonę, stengiasi kuo greičiau atsidurti ant dviračio tako. Ir vargas tau, jei iš savo kvailo užsispyrimo mėginsi prašyti užleisti kelią.

Kai grįšiu namo ir (jei) rasiu savo flash'ą, įdėsiu keletą nuotraukų iš poros savaičių senumo kelionės į Daniją. Puse visų nuotraukų, turbūt, sudaro milžiniškos dviračių stovėjimo aikštelės, specialūs dviračių keliai, dviračių šviesoforai ir kitoks gėris.

P.S. pamenat bandymą vykdyti ale socialinę propogandą - Kaune apkabinėti troleibusus šūkiais "Lesbietė gali būti mokytoja", Gėjus irgi gali daryti bla bla. Būtu mano valia - atsirastų šūkiai "dviratis irgi turi teisę būti kelyje", "Dviratininkas - lygiavertis transoprto dalyvis" ir panašiai :)

3 komentarai:

scania gti rašė...

Niekas nesirūpina dviračiais ir dviratininkais. Mūsų pačių išrinkta valdžia kalba, kad perdaug automobilių, ir nieko nedaro, kad mašiną iškeistume į dviratį.

Anonimiškas rašė...

po to kai pavazineji dviraciais mieste pats kazkaip pradedi nebelipti ant dviraciu taku.. susivoki kad dviratininkams tai visai nepadeda :)

Martynas rašė...

reiktų šalia dviračių takų pastatyti po policininką ir visiems, piktybiškai nepraleidžiantiems dviratininkų, skirti bausmę - privalomą poros valandų važinėjimą dviračiu :)