darbe


Scania gti, komentuodamas mano ankstesnį įrašą pareiškė, kad "Tai (mano darbas) galėtų būti atostogų aprašymas, tokia ramybė ir poilsis". Paneigdamas tokią nuomonę pateiksiu jums dar pirmą darbo dieną gautą darbuotojo atmintinę:

ATMINTINĖ DARBUOTOJAMS

APRANGA. Mes rekomenduojame rengtis taip, kad jūsų apranga atitiktų jūsų atlyginimą. Jei dėvite brangius kostiumus, avite garsių firmų batus ir nešiojate natūralios odos rankines, vadinasi, jūsų reikalai klostosi kuo puikiausiai ir atlyginimo padidinimas jums nereikalingas. Jei rengiatės prastais drabužiais, jums vertėtų išmokti ekonomiškiau tvarkytis su pinigais ir atlyginimo padidinimas jums nereikalingas. Jei rengiatės vidutiniškai, vadinasi, puikiai tvarkotės su pinigais ir didinti atlyginimą jums nereikia.

NEATĖJIMAS Į DARBĄ DĖL LIGOS. Pažymos iš gydytojų daugiau nebepriimamos. Jei sugebate nueiti iki gydytojo, galite ateiti ir iki darbovietės.

CHIRURGINĖS OPERACIJOS. Nuo šiol operacijos uždraudžiamos. Kol dirbate šioje įmonėje, mums reikalingi visi jūsų organai. Negalite ko nors pašalinti. Jūs į darbą buvote priimtas visas. Bet kokia operacija gali būti atleidimo iš darbo priežastimi.

ATOSTOGOS. (Pvz., nebuvimas darbe dėl asmeninių priežasčių – neapmokamas). Kiekvienas darbuotojas per metus turi 104 asmenines dienas. Jos vadinamos šeštadieniais ir sekmadieniais.

PIETŲ PERTRAUKOS. Liesi darbuotojai pietauja 30 min., kad pavalgytų kaip reikiant. Normalaus sudėjimo darbuotojams pakanka 15 min. ko nors užkąsti. Storuliams skiriamos 5 min. – jų turi pakakti išgerti liekninančiam kokteiliui ir tabletei.

NEATĖJIMAS Į DARBĄ DĖL GEDULO. Tai ne priežastis neatvykti į darbą. Jūs niekuo negalite padėti mirusiam draugui, giminaičiui ar kolegai. Lai nedirbantieji palydi jį į paskutinę kelionę. Ypač retais atvejais, kai jums būtina dalyvauti, laidotuvės turi būti organizuojamos vakare, o mes sudarysime galimybę jums dirbti pietų pertraukos metu, kad iš darbo galėtumėte išeiti viena valanda anksčiau.

NEATVYKIMAS Į DARBĄ DĖL MIRTIES (suprantama, savo). Taip, aišku, gali būti. Tačiau jūs turite apie tai pranešti prieš dvi savaites, kad spėtume apmokyti naują darbuotoją.

NAUDOJIMASIS TUALETU. Mes nustatėme, kad darbuotojai praranda daug brangaus laiko naudodamiesi tualetu. Ateityje naudokitės tualetu pagal abėcėlinį sąrašą. Darbuotojai, kurių pavardės prasideda raide “A”, tualetu naudosis nuo 8.00 iki 8.20 val., “B” – nuo 8.20 iki 8.40 val. ir t.t. Jei nespėjote nueiti į tualetą savo laiku, teks laukti kitos dienos. Ekstra atvejais galite pasikeisti laiku su savo kolega, tačiau prieš tai turite gauti raštišką savo tiesioginio viršininko sutikimą.
Beje, tualetu naudotis galima tik 3 min. Praėjus 3 min. laikui, jūs išgirsite signalą, tualetinis popierius automatiškai susivynios į ritinėlį, atsidarys durys ir jūs būsite nufotografuotas. Jei toks pažeidimas apsikartos, jūsų nuotrauka bus iškabinta sienlaikraštyje.

Esame dėkingi, kad jūs dirbate mūsų įmonėje. Mes stengiamės dėl jūsų, tačiau visas pretenzijas ir nusiskundimus adresuokite kam nors kitam.

Nea, iš tikro nėra taip baisu :)

2 komentarai:

kristinaugust rašė...

Labai smagi atmintinė! tokius nurodymus prisimint galima ir naktį prižadintam:D sakyčiau, 1:0 firmos naudai :)

scania gti rašė...

Tik firma galėjo nors truputį tekstą pakeisti, kaip rado tinkle, taip ir nukopijavo :)
Kai šefo nebūna, ir pas mus atostogos. Ar bent jau aktyvus poilsis :)