Klaipėdos Džiazas


Jei reikėtų išskirti išskirtinį Klaipėdos renginį, geriausiai parodantį miesto savitumą ir išskirtinumą, tai nedvejodamas pasakyčiau: Klaipėdos Pilies Džiazo festivalis. Nesu pamišęs dėl džiazo, mano playlist'e jam tenka ganėtinai mažai vietos, bet džiazų pradedu laukti vos jiems pasibaigus. Tai kur kas daugiau nei muzika. Toks jausmas, kad tada mažame Klaipėdos centre būna maksimali puikių žmonių koncentracija. Tai ypač ryšku, kai pradeda lyti ir atsitiktiniai žioplinėtojai, ar didelio garso priviliotas sportiškas jaunimėlis patraukia kur kitur. Kad ir ką sakytumėte, bent truputi lietaus per džiazus turi būti (kas nėra buvę šiam festivaly, gal nežinote, kad per jį bent trumpai visada lyja, tai jau tapę priežodžiu).

Kai pernai teko šį puikų renginį praleisti, buvo labai liūdna. Šiais metais net darbinis šeštadienis nesutrukdys grįžti namo, į Klaipėdą. Bet festivalio laukiu ir su šiokiu tokiu nerimu. Jis turėtų būti kitoks. Pirmiausia, aš jau porą metų gyvenu sostinėje, o Klaipėdoje lankausi rečiau, nei norėčiau. Tie žmonės, su kuriais praleisdavom ilgas naktis senamiestyje, bus kitur. O jei visas džiazų šarmas slypėjo būtent juose? Nelabai seniai vakare Klaipėdoje kulniuodamas pro iki skausmo gerai žinomas ir pamėgtas vietas, matydamas nepažįstamus žmones ten, pradėjau jausti, kad tolstu nuo to klaipėdietiško pasaulio. Ne, nesijaučiu svetimas Klaipėdoje. Smagu ir gera grįžti ten, į tą mieguitą šiltą miestą, bet šaknis vis giliau įleidžiu Vilniuje. Vis dar laikau save klaipėdiečiu, gyvenančiu Vilniuje, vis dar žadu(iš inercijos?) po studijų, anksčiau ar vėliau, grįžti Klaipėdon, bet kas žino.. kur vedžiuosiu šunį vakarais po 15 metų..

6 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Man, kaip visiškai vilnietei, džiazai ir Klaipėda yra neatskiriami dalykai, kurių verta laukti ištisus metus. Vis dar negaliu patikėti, kad rytoj tokiu metu jau siausim su kompanija teatro aikštėj :)

Anonimiškas rašė...

dzore, maža paslaptis: geriausia vieta - netoli scenos, kairėje pusėje :)

scania gti rašė...

Kažin, ar blogosferoj bus bent jau fotoreportažų iš ten? :)

Unknown rašė...

Mano pažįstama su stebuklinga ir visur įleidžiančia kortele ant kaklo fotografavo. Iš jos galėčiau pasiskolinti nuotraukų, bet kad ji į Vilnių negreitai tegrįš..

scania gti rašė...

Blogosfera reaguoja fotoreportažais į bet ką, išskyrus džiazą.
Pasakiau, kaip dėsnį :)
Gal kas paneigs? :)

just rašė...

„mieguitą šiltą miestą“ - mieguistą? :)
Mmm, perskaičiau ir pasiilgau Klaipėdos.