Prisistovėsim, kai pasensim..

Jau esu rašęs apie varginančius pasivažinėjimus piko metu viešuoju transportu. Sunku jame visiems, bet vertėtų apsidairyti, ar aplink nėra žmonių, kuriems stovėti sunkiau nei jums. Pagyvenusios moteriškės kartais tiesiog išsireikalauja sėdimą vietą, bet ją užleisti reikėtų ir be prašymų..

Vakar važiuojant troleibusu įlipo kūdikio besilaukianti moteris su akivaizdžiai padidėjusiu pilvuku. Ir visi keleiviai liko sėdėti, tik nusuko žvilgsnį į kitą pusę. Tarp sėdėjusių buvo nemažai vidutinio amžiaus vyrų, kuriems užleisti vietą moteriai, ypač nėščiai, būtų tiesio garbės reikalas, bet visi ramia sąžine vadovavosi principu "tegul užleidžia kitas". Bjauru.. Kilo noras tiesiog imti ir pakelti iš sėdimų tuos vyrus. Jei būtų jaunesni, tai gal taip ir būčiau padaręs, bet nesinorėjo šumo kelti. Mama pasakojo, kad kartą su "mini me inside" autobuse vos neapalpo, nes niekas nesugalvojo, kad nėščiai moteriai reikėtų užleisti sėdimą vietą..

Kai buvau mažas, net tuščiame autobuse mama sunkiai įkalbėdavo mane atsisėsti, nes kažkur buvau išgirdęs tiesą, kad džentelmenai užleidžia vietas vyresniems ir moterims.

2 komentarai:

Anonimiškas rašė...

va va,taip kaune visada,vietos niekada neužleis

Anonimiškas rašė...

aš aprašiau situaciją Vilniuje, bet visur padėtis panaši.. Mano gimtojoje Klaipėdoje atrodo geriau, bet greičiausiai dėl to, kad kamščiai mažesni :)